Tokenizacija u Privrednoj komori Srbije

Tokenizacija u Privrednoj komori Srbije

  • 09.12.2022

Eko Digital je 24.11.2022. u prostorijama Privredne komore Srbije (PKS) zajedno sa kolegama iz Comtrade i ECD učestvovao u skupu pod nazivom Razvoj inovativnih poslovnih modela kroz blokčejn tehnologiju i digitalnu imovinu. Kako je u pitanju prvi događaj u organizaciji PKS posvećen digitalnoj imovini, interesovanje i za offline i online učestvovanje je bilo veliko.

 

Svi prisutni su imali priliku da od stručnjaka iz prve ruke saznaju na koji način izdavanje tokena i upotreba tokena mogu unaprediti  poslovanje u B2C segmentu kroz povećanje prodaje, zadržavanje postojećih i akviziciju novih kupaca. Bilo je priče i o tome kako su kompanije poput Starbucks kreirale svoj tokenizovani loyalty program. Ili kako je Nike kreirao Swoosh - platformu za trgovinu NFT-ima kao i kako je od prodaje NFT-ova zaradio preko 180 miliona dolara. 

 

Opšti je utisak da je i dalje nedovoljno ljudi u Srbiji svesno navedenih mogućnosti koje Zakon o digitalnoj imovini pruža privredi. Srbija je među prvim jurisdikcijama koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine, čime je stvorena zakonska potpora za kreiranje nove digitalne ekonomije zasnovane na tokenu.

 

Nastavljamo svoju misiju širenja svesti o značaju upotrebe blokčejn tehnologije i digitalne imovine i radujemo se uspostavljenoj saradnji sa PKS kao i budućim događajima.